Projektin Index sivu
Tällaisia aihioita nähtiin.
Projektin aikataulu ja tavoitteet
Projektin Aloitus
Osia - Apua - Asiantuntemusta tarvitaan
Project Blue-Eye English versionTositarinoita autoharrastajan päiväkirjasta

Olipa kerrran eräs autoharrastaja, joka halusi takaluukun lukon toimivan sähköllä. Tiedättehän, sellaisen jossa ulkopuolella luukkua ei ole mitään hantaakia tai lukkoa rumentamassa ulkonäköä ja lukko aukeaa hienosti napin painalluksella.

No tuumasta toimeen sanoi harrastaja, hommasi jenkkipeleissä käytetyn lukko-solenoidi paketin ja alkoi suunnittelemaan kiinnityksiä uudelle lukkokeksinnölle. Takaluukun peltejä jouduttiin luonnollisesti leikkelemään, että lukkopaketti sinne mahtuisi. Myös kiinnitys tuotti harmaita hiuksia ja tupakkia kului, ennenkuin takaluukkuun voitiin kiinnittää edellä kuvailtu lukkopaketti. Hitsattiin samantien myös luukussa oleva lukkopesän reikä ja muut ylimääräiset reiät umpeen, niitähän ei enää tarvittaisi.

Oolrait, sanoi autoharrastaja, nyt pitää miettiä tuo vastapeluri lukko-solenoidille, taas useita ratkaisuja kokeiltuaan ja soviteltuaan sopivan yksinkertainen ja asiallisen näköinen ratkaisu löytyi.

Tässä vaiheessa on syytä mainita, että niin lukko-solenoidi paketin kun sen vastapelurin suunnittelu ja kokeiluvaihe vaati, että autoharrastajan oli ryömittävä takaluukun uumeniin ja tiirailtava lampun valossa kuinka systeemi asettui ja miten sen mekanismi pelaisi.

Autoharrastaja oli tässävaiheessa myös erittäin fiksu, hän nimittäin otti takaluukkuun ryömiessään mukaan akkuporakoneen akun, jotta ei jäisi jumiin lukittuun luukkuun! Mikä neronleimaus, mutta kukaan muu ei ole niin viisas kuin autoharrastaja!

Lukemattomien takaluukkuun lukitsemien jälkeen, kuten tuli jo kerrottua, autoharrastaja löysi sopivan ratkaisun. Luukku meni lukkoon kuin kassakaappi, mikä oli tietenkin tarkoituskin. Jaahas, tuumi autoharrastaja, osat on heftattu kiinni ja ratkaisu todettu toimivaksi. Seuraava homma on tehdä kaikki hitsaukset valmiiksi ja viimeistellä ulkonäkö.

Pitäisiköhän tuo johto teipata luukun ulkopuolelle, niin saa luukun sitten tarvittaessa auki, mietti autoharrastaja? Eipä sitä nyt vielä kannata, kun hommakin on kesken ja joutuu todennäköisesti tekemään vielä pieniä muutoksia ja sovitteluja, päätti autoharrastaja.

Ja taidanpa mennä välillä kahville, ajatteli autoharrastaja, erittäin tyytyväisenä lopputulokseen ja pamautti takaluukun kiinni. LOKS, sanoi takaluukku.

Voi 5/&¤%(¤7547, luukku on kiinni, lukko-solenoidi paketin piuha takaluukussa, samoin akkuporakoneen akku, läjä työkaluja jne... Sähköjohdon päässä oleva verkkovirtalamppu hohkasi pirullista valoaan takaluukun uumenista. Autoharrastaja meni kahville ja kuuli korvissaan kassakaapin oven loksahduksen....LOKS.

Miten autoharrastaja aikoo tilanteen selvittää? Kahvin ja tupakin jälkeen ainoaksi vaihtoehdoksi jää ottaa sisällä oleva takapenkki irti ja vääntää lievästi ylipainoinen ruho tukirautojen välistä takaluukun puolelle ja toivoa, että kädet riittävät tavoittamaan sekä akkuporakoneen akun, että lukko-solenoidi paketista roikkuvan yksinäisen johdon pätkän. Sen jälkeen riittää, kun saa akkuporakoneen navat yhdistettyä johdon ja auton korin väliin. Tarinan tämä osuus on vielä autoharrastajalta tekemättä, ajanpuutteen takia hän kertoo....

Ja mikä on tarinan opetus? Se, että mieti AINA kahdesti ennenkuin teet MITÄÄN!

Takaisin KeulamuutoksiinEyeball Products Oy · Lenkkitie 20 · 35300 Orivesi · 0400 514 475 · eyeball@eyeballproducts.com