Projektin Index sivu
Tällaisia aihioita nähtiin.
Projektin aikataulu ja tavoitteet
Projektin Aloitus
Osia - Apua - Asiantuntemusta tarvitaan
Project Blue-Eye English version
Jaahas, taas on aikaa mennyt ja päivityksiä ei ole tehty. Projektille jäänyt aika on mennyt kaikenlaisen näpertelyn merkeissä.
Kaasuvaijeri ja kickdown vaijeri tuli viriteltyä paikoilleen, samoin kaasupoljin ja käsijarrukahva. Alunperin olin ajatellut käyttää alkuperäistä kässärikahvaa vivustoineen, mutta pakosarjat vaativat niin paljon tilaa, että siitä oli luovuttava.
Eräs Daihatsu sai luovuttaa käsijarrukahvansa (ja kaasupolkimensa) customiin. Kiitos elinten luovuttajalle...
Kässärikahvaan piti vielä viritellä 'välivaijeri' ja senkin suunnittelussa ja pähkäilyssä menee uskomattoman paljon aikaa.
Samoin noissa vaijereiden vedossa, oikean reitin löytäminen kickdown vaijerille otti noin tunnin aikaa, siis pelkän reitin hakeminen! Kiinnityksien tekemisessä meni sitten vähän enemmän...

Kuten myös tankinluukun modifikaatiossa....
Suunnitelmat muuttuivat monta kertaa luukun suhteen. Alunperin ajatus oli jättää orginaali tankinluukku ja korostaa sitä vielä orginaali kromikoristeella. Aikansa sitä katsellessa, huomasin kuitenkin, että luukun muoto on ristiriidassa muun muotoilun kanssa niin pahasti, että jotakin oli tehtävä.
Hommaa skitsailtiin lokasuojan muotoa mukaillen ja päädyttiin allanäkyvään chopattuun luukkuversioon. Jotenkin sekään ei kuitenkaan tuntunut hyvältä ratkaisulta ja homma jätettiin kesken ja hautumaan.....
Siis muutamaksi kuukaudeksi......

Sitten käsiin eksyi Jaguaarista peräisin oleva kromattu korkkikompleksi ja sen paikkaa mietittiin lukuisiin eri paikkoihin.
Tankin täyttöä en halunnut takakonttiin, koska ajattelin että se gasoliini tuppaa aina hieman haiskahtamaan, tosin tuossa Aussien Holden customissa homma oli ratkaistu aika fiksusti. Eli korkki oli takaluukun alla, mutta tiiviste erotti sen takokontista. Tätäkin ratkaisua mietin, mutta työmäärä saavutettuun lopputulokseen tuntui liian isolta.
Jaguaarin tankinkorkki ehti viettää pitkän ajan Chevyn lokasuojan päällä ja aina ohikukiessaan sitä silmäilin, mutta krominen korkki tuntui jotenkin liian silmiinpistävältä ratkaisulta.

Sitten päätin, että tuo tankinluukku on tehtävä vihdoin valmiiksi, ja että tuo alkuperäinen "chopattu luukku" oli oikeastaan ihan hyvä ja aloin työstämään sitä valmiimmaksi.
Kuitenkin kesken kaiken pätkähti päähän uusi ajatus, vähän aikaa tuumailtuani pistin laikan laulamaan ja purin kaiken aikaisemmin tehdyn työn.

Alla kuvatuksia tuosta tankinluukku osiosta, kaikkine variaatioineen. Omasta mielestäni tuli tehtyä oikea ratkaisu, mutta tiedä häntä...
Eyeball Products Oy · Lenkkitie 20 · 35300 Orivesi · 0400 514 475 · eyeball@eyeballproducts.com